Spring naar de hoofdinhoud

BTW

Sinds versie 3.3.0 kun je de WooCommerce BTW tarieven aan de juiste WeFact BTW codes koppelen voor een nauwkeurige en betrouwbare BTW-verwerking.

In de basis is WooCommerce leidend voor de informatie die wij verwerken richting WeFact. We lezen bijvoorbeeld vanuit de bestelling welke producten er zijn besteld, hoe duur deze producten waren en ook hoeveel BTW er is gerekend. WeFact verwerkt deze gegevens vervolgens en zorgt voor een correcte weergave op de factuur.

Hier kwam een probleem bij kijken, namelijk dat WooCommerce werkt met BTW percentages en WeFact werkt met BTW codes. De meeste betrouwbare oplossing is het handmatig koppelen van deze percentages aan de juiste BTW code van WeFact. Dit kan je nu doen via het dashboard van onze plugin.

Onderaan deze pagina vind je een impressie van deze instellingen.

We lezen uit jouw WooCommerce webshop welke belastingtarieven je hebt ingesteld. Deze zijn over het algemeen onderverdeeld onder de categorieën "Standaard tarief", "Gereduceerd tarief", "Nultarief" en "Reduced rate". (Ook deze namen worden door jouw WooCommerce webshop bepaald).

Per categorie halen we de ingestelde tarieven op. We tonen daarbij voor welk land je dit hebt ingesteld, de gegeven naam en het gekoppelde tarief. Hier kan je de WeFact BTW code aan koppelen, deze codes halen we uit jouw WeFact omgeving.

Mis je een WeFact BTW code? Controleer dan of je de juiste codes hebt ingesteld in je WeFact omgeving of leeg de cache via het de pagina "Informatie".

WooCommerce maakt in de bestelling bekend welk tarief er aan het product was gekoppeld tijdens het bestellen, daarbij wordt al rekening gehouden met het gekozen land in de facturatiegegevens. Door de koppeling tussen tarief en BTW code kunnen wij de betrouwbaar de juiste BTW code communiceren richting WeFact.

LET OP: Maak je geen koppeling tussen een percentage en een BTW code? Dan zullen we proberen de juiste BTW code te koppelen o.b.v. het gerekende BTW percentage in de bestelling. Dit is minder betrouwbaar.

 

Impressie van de instellingen:

vat-settings-plugin.png