Spring naar de hoofdinhoud

Ontwikkeling

Dashboard

De OpenRDW PRO plugin beschikt over een aantal algemene instellingen. Zodra je in de WordPress admin naar OpenRDW navigeert, vind je de instellingen terug.

Het in gebruik nemen van de plugin start met het invoeren van de licentie. Zodra je deze hebt ingevoerd sla je de instellingen op. Je zult zien dat de melding dat er geen (geldige) licentie is ingevoerd verdwijnt.

Onderaan het dashboard vind je de beschikbare/nieuwe addons. Je kunt deze ook terugvinden onder het tabblad “addons”.

Je kunt de Open RDW PRO plugin op een aantal manieren gebruiken; in widgets, formulier plugins en shortcodes. Je vindt informatie per gebruik onder het betreffende tabblad.

rdw_admin-dashboard.png


Widgets

Onder het tabblad widgets vind je alle informatie met betrekking tot het gebruik van de plugin via widgets. Je kunt informatie over het gebruik hiervan terugvinden onder het tabblad.

rdw_admin-widgets.png


Shortcode

Je kunt de plugin gebruiken via shortcodes. Shortcodes zijn een veelgebruikte techniek binnen WordPress.

Door gebruik te maken van shortcodes, kun je de plugin op iedere gewenste pagina / bericht gebruiken en terug laten komen op ieder deel van de pagina. Het in gebruik nemen van de shortcode gebeurt via een button in de editor van WordPress.

Een voorbeeld van een shortcode is (bijvoorbeeld): [open_rdw_check “merk” “handelsbenaming”]

rdw_admin-shortcodes.png


Formulieren

De Open RDW PRO plugin beschikt over een aantal koppelingen. Zo kun je koppelen met ContactForm7, QuForm en GravityForms.

Iedere plugin heeft zijn specifieke manier van werken met onze plugin. Aan de hand van CSS classes kun je vervolgens het veelgevraagde “gele kenteken” opmaken zoals je veel ziet op internet.

Contactform7

De plugin ondersteunt Contactform7 als formulier plugin. Zodra je een formulier aanmaakt en/of bewerkt vindt je de RDW tag terug in het formulier beheer. Hierna kun je alle opties ingeven en wijzigen zoals je vanuit de plugin gewend bent.

rdw_formulier-cf7.png

GravityForms

De plugin ondersteunt de populaire plugin GravityForms. Via GravityForms kun je eenvoudig een formulier met kenteken-koppeling opzetten. Dit kun je gebruiken voor bijvoorbeeld het opzetten van APK afspraak-formulieren of inkoopformulieren.

Zodra je een formulier aanmaakt en/of bewerkt kun je de RDW Tag gebruiken.

rdw_formulier-gf.png

QuForm

QuForm is wellicht een iets minder bekende formulier module. QuForm (voorheen iForm) is een populaire plugin op Envato. De RDW plugin werkt - op verzoek - samen met QuForm. Je ziet de RDW Tag terugkomen zodra je een formulier aanmaakt en/of bewerkt.

rdw_formulier-quform.png

Addons

Sinds kort beschikt de OpenRDW PRO plugin over een aantal uitbreidingen. Deze zijn niet specifiek meegenomen in deze handleiding, simpelweg omdat deze continu uitgebreid worden. Je vindt onder de categorie “Addons” alle beschikbare addons voor onze plugins met de daarbij horende informatie.