Tijd en afstand tot garage

Geschikt voor de Open RDW kenteken plugin - Wil je gebruikers laten zien hoe ver ze moeten rijden (of lopen/fietsen) naar jouw bedrijf? Dan is deze addon de oplossing. Aan de hand van GEO locatie van de bezoeker of een handmatig ingevoerd adres, toon je direct hoe lang het nog is vanaf de klant naar jouw locatie.

Introductie

Welkom bij de handleiding van de Addon OpenRDW Time 2 travel.

Wil je gebruikers laten zien hoe ver ze moeten rijden (of lopen/fietsen) naar jouw bedrijf? Dan is deze addon de oplossing. Aan de hand van GEO locatie van de bezoeker of een handmatig ingevoerd adres, toon je direct hoe lang het nog is vanaf de klant naar jouw locatie.

Benieuwd welke addons nog meer beschikbaar zijn voor jouw plugin? Check het tabblad “Addons” in het plugin-dashboard of kijk op Tussendoor.nl


Features

Installatie

Installeer de plugin door de plugin bestanden naar /wp-content/plugins/ te uploaden. Activeer de plugin vervolgens vanuit de WordPress admin.

Plugin updates worden beschikbaar gesteld via de WordPress plugin pagina. Bij de aanschaf van de plugin heb je een licentiecode verkregen. Het is van belang dat deze wordt ingevoerd om de plugin zonder restricties te laten werken en bij te kunnen blijven werken naar de meest recente versie. Dit geldt eveneens voor addons.

 


Tussendoor B.V.
Sixmastraat 66-B
8932 PA Leeuwarden

e. info@tussendoor.nl
w. http://www.tussendoor.nl

Instellingen

Zodra je de addon installeert vanuit de plugin-pagina in WordPress (WP-Admin), zul je zien dat er een extra tabblad verschijnt in de instellingen van de plugin.

Wanneer je naar Open Data RDW in het menu navigeert, vind je het extra tabblad Reistijd berekenen.

In dit tabblad zie je een aantal instellingen.

Veld Omschrijving
Licentie Je hebt - los van de licentie van de RDW PRO plugin - een extra licentie ontvangen voor de addon. Voer deze hier in.
Locatie Geef hier de locatie in waar je gevestigd zit. Google heeft deze locatie nodig om een reistijd te berekenen vanaf de website bezoeker naar jou toe.
Google API Key Om de plugin correct te laten functioneren heb je een Google Distance API Key nodig. De link om de key aan te vragen vind je onder het veld (of klik hier].

rdw_timetravel_admin-dashboard.png


Gebruik van plugin

Je kunt de plugin op een tweetal manieren gebruiken. Beide via een shortcode. Het gaat in dit geval om de volgende shortcodes:

[traveltime weergave="afstand"]
[traveltime weergave="tijd"]

Het verschil zit ‘m in de data die de shortcode (en dus de plugin) teruggeeft. Zoals je uit de shortcode kunt opmaken is dat of de tijd óf de afstand.

De tijd en afstand wordt berekend aan de hand van de locatie van de bezoeker (HTML5) naar het adres ingegeven in de instellingen. De bezoeker dient akkoord te geven op het ophalen van de locatie via HTML5.

De shortcode(s) kun je gebruiken in pagina’s, berichten, custom post types en widgets.

Voorbeelden

Je zou de shortcode kunnen gebruiken om bezoekers te triggeren (snel) langs te komen. Denk hierbij aan :