Open RDW kenteken plugin

Gratis proberen of een kentekenkoppeling is wat jouw (inkoop) website nodig heeft? Probeer de Opendata RDW plugin!

Introductie

Een kenteken omzetten naar een merk, model, bouwjaar en andere informatie? Dat kan met onze (gratis) Open-data RDW kenteken plugin. Koppel de informatie uit Open RDW eenvoudig met bijvoorbeeld Contact Form 7 en bouw je eigen inkoop website!

Meer data nodig?

Gebruik je onze gratis variant of weet je nu al dat je meer data nodig hebt? Meer en beter inzicht in (schade)historie of wil je de plugin koppelen met iDeal of WooCommerce? Gebruik dan onze Open RDW PRO variant!

Features

Gratis versie

Pro versie

Installatie

Installeer de plugin door de plugin bestanden naar /wp-content/plugins/ te uploaden. Activeer de plugin vervolgens vanuit de WordPress admin.

Plugin updates worden beschikbaar gesteld via de WordPress plugin pagina. Bij de aanschaf van de plugin heb je een licentiecode verkregen. Het is van belang dat deze wordt ingevoerd om de plugin zonder restricties te laten werken en bij te kunnen blijven werken naar de meest recente versie. Dit geldt eveneens voor addons.


Tussendoor B.V.
Sixmastraat 66-B
8932 PA Leeuwarden

e. info@tussendoor.nl
w. http://www.tussendoor.nl

Ontwikkeling

Dashboard

De OpenRDW PRO plugin beschikt over een aantal algemene instellingen. Zodra je in de WordPress admin naar OpenRDW navigeert, vind je de instellingen terug.

Het in gebruik nemen van de plugin start met het invoeren van de licentie. Zodra je deze hebt ingevoerd sla je de instellingen op. Je zult zien dat de melding dat er geen (geldige) licentie is ingevoerd verdwijnt.

Onderaan het dashboard vind je de beschikbare/nieuwe addons. Je kunt deze ook terugvinden onder het tabblad “addons”.

Je kunt de Open RDW PRO plugin op een aantal manieren gebruiken; in widgets, formulier plugins en shortcodes. Je vindt informatie per gebruik onder het betreffende tabblad.

rdw_admin-dashboard.png


Widgets

Onder het tabblad widgets vind je alle informatie met betrekking tot het gebruik van de plugin via widgets. Je kunt informatie over het gebruik hiervan terugvinden onder het tabblad.

rdw_admin-widgets.png


Shortcode

Je kunt de plugin gebruiken via shortcodes. Shortcodes zijn een veelgebruikte techniek binnen WordPress.

Door gebruik te maken van shortcodes, kun je de plugin op iedere gewenste pagina / bericht gebruiken en terug laten komen op ieder deel van de pagina. Het in gebruik nemen van de shortcode gebeurt via een button in de editor van WordPress.

Een voorbeeld van een shortcode is (bijvoorbeeld): [open_rdw_check “merk” “handelsbenaming”]

rdw_admin-shortcodes.png


Formulieren

De Open RDW PRO plugin beschikt over een aantal koppelingen. Zo kun je koppelen met ContactForm7, QuForm en GravityForms.

Iedere plugin heeft zijn specifieke manier van werken met onze plugin. Aan de hand van CSS classes kun je vervolgens het veelgevraagde “gele kenteken” opmaken zoals je veel ziet op internet.

Contactform7

De plugin ondersteunt Contactform7 als formulier plugin. Zodra je een formulier aanmaakt en/of bewerkt vindt je de RDW tag terug in het formulier beheer. Hierna kun je alle opties ingeven en wijzigen zoals je vanuit de plugin gewend bent.